Mini cheesecake muffins

Mini cheesecake muffins, de goude combinatie van cheesecake en muffins! Dit recept is in een handomdraai te maken. Door alle ingrediënten door elkaar te mixen en de oven het werk te laten doen! 

Zo staan er binnen 25 minuten mini cheesecake muffins op tafel. Leuk om te trakteren bij de thee of heerlijk als tussendoortje. 

De muffins bevatten geen toegevoegde suikers, minder vet en meer eiwitten! Ze zijn in elk jaargetijde te maken. Je kunt namelijk zelf kiezen welk fruit je aan de bovenkant laat meebakken. Voeg voor de herfst plakjes met kaneel toe en in de zomer bijvoorbeeld plakjes wilde perzik! 

Je kunt eindeloos variëren met vers fruit! 

Mini cheesecake muffins

Een heerlijk fris, maar toch herfstachtig baksel! Een heel leuk 1 persoons maatje! voortreffelijk als tussendoortje!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Frans, Italiaans
Porties 6 muffins

Ingrediënten
  

  • 200 g Philadelphia light
  • 150 g skyr yoghurt 0% vet
  • 1 ei M
  • 30 g bloem
  • 50 g erythritol
  • 1 tl vanille extract
  • 18 plakjes appel of ander fruit

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
  • Mix alle ingrediënten, behalve de appel of het andere fruit, door elkaar.
  • Verdeel het beslag in 6 muffin vormpjes.
  • Leg bovenop het muffin beslag de plakjes appel. Je kunt ze eventueel nog bestrooien met kaneel.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar! Smullen maar!
Trefwoord bakken, bakrecept, cheesecake, cheesecake muffins, fris, geen toegevoegde suikers, herfst, muffins, suikervervanger, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, zomers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept