Snijd de tomaten door de midden en haal het middelste,het groene gedeelte, eruit. Leg ze vervolgens met de buitenkant naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruiden.
Grill de tomaten nu voor 45 minuten op 185 graden. Of grill ze in aluminumfolie op de BBQ. Let op, de grill tijd neemt dan af!
Snijd ondertussen de sjalotjes fijn en verhit de boter in een pan. Voeg de sjalotjes hier aan toe en bak glazig.
Voeg vervolgens de bloem toe en bak mee. Voeg dan een scheutje bouillon toe en laat rustig pruttelen. Maar niet aanbranden.
Voeg de tomaten met sap in zijn geheel toe aan de sjalotjes. Voeg dan de rest van het bouillon toe en blender met een staafmixer het geheel glad.
Haal de soep vervolgens door een zeef(optioneel) en breng vervolgens weer aan de kook. Laat het nog voor ongeveer 5 minuten koken en breng meteen op smaak met peper en kruiden.