Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus
Heerlijk gekruide gehaktballetjes in tomatensaus met couscous
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Marrokaans
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
500
g
Kipgehakt
2
stuks
Ui
1
stuks
volkoren crackers
1
stuks
Ei
1
tl
Komijnpoeder
1
tl
Chilipoeder
1
tl
Paprikapoeder
1
el
Koriander
750
ml
Tomatensaus
2
stuks
Courgette
2
el
Ras el hanout
1
stuks
Citroen
300
g
Couscous
Instructies
Snipper 1 ui en voeg deze samen in een kom met de kipgehakt, komijnpoeder,chilipoeder, paprikapoeder en ei, meng dit vervolgens goed door elkaar.
Maal de crackers fijn en voeg deze aan het gehaktmengsel toe.
Verhit een pan op het vuur met olie. Draai het gehaktmengsel tot gehaktballetjes. Bepaal zelf groote van de balletjes. Zelf houd ik van wat kleiner.
Bak voor ongeveer 15 min rondom gaar
Snipper ondertussen de andere ui en snijd de courgette in blokjes. Voeg deze vervolgens toe aan de gehaktballetjes en bak mee.
Voeg als laatst de tomatensaus toe en breng op smaak met peper, zout en de ras el hanout kruiden.
Laat het geheel een aantal minuten rustig pruttelen.
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking gaar. En breng op smaak met wat olie en citroensap.
Trefwoord
couscous, kipgehakt, kruidig, Marrokaans, Marrokaanse gehaktballetjes, ras el hanout