Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise curry soep
De heerlijke thaise keuken in een kommetje! Boordevol groente en kruiden!
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Soep
Keuken
Thais
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
grote ui
1
teen
knoflook
2
appels
4
puntpaprika's
250
g
cherry tomaatjes
2
stukken
gember
2 cm
1
rode peper
1
citroen
1
el
curry poeder
200
g
kokosmelk
200
g
kookroom
700
ml
groente bouillon
Instructies
Snijd de appel, puntpaprika, rode peper, gember en cherry tomaatjes in grove stukken.
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze met een beetje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
Voeg vervolgens de appel, gember en curry poeder bij de ui en laat dit voor enkele minuten stoven.
Voeg daarna de puntpaprika, rode peper en cherry tomaatjes toe en bak mee.
Meng tot slot de sap van de citroen, kokosmelk, 150 ml kookroom en de groentebouillon bij de groente en laat 15 minuten pruttelen.
Pureer de soep voor het opdienen en garneer met de rest van de kookroom.
Trefwoord
cherry tomaatjes, curry, curry soep, gember, kokosmelk, kruiden, Maaltijdsoep, puntpaprika, specerijen, thais, Thaise keuken