Een heerlijk schelpvormige cakeje uit Frankrijk. Gevuld met de vijgenjam met meer fruit en 30% minder suiker van bonne maman. Een heerlijk luchtig cakeje met de frisse en pure smaak van vijgen.
Smelt de boter in een pannetje. Laat de boter daarna afkoelen.
Klop de eieren samen met de suikervervanger luchtig.
Voeg vervolgens de jam voorzichtig toe aan de luchtig geklopte eieren.
Mix in een andere kom alvast de bloem, bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
Voeg deze daarna ook voorzichtig toe aan het vijgenmengsel. Spatel vervolgens voorzichtig de boter er doorheen.
Laat het beslag minimaal 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Vul de Madeleine vormpjes met 1 kleine eetlepel aan beslag. Bak de madeleines in 10 minuten gaar.
Notities
Tip! Geen Madeleine bakvorm ter beschikking? Schep het beslag dan in mini muffin of cakevormpjes. Variatietip! Vervang de vijgenjam door gruyère of een andere kaassoort.
Trefwoord bakken, bonne maman, cake, jam, jam met minder suiker, madeleine, madeleines met fruit, minder suiker, verantwoord snoepen, vijgen, zelf bakken, zoet, zoetigheid