Gang dessert, lunch, Nagerecht, Ontbijt, Zoetigheid
Keuken Marokkaans
Porties 20stuks
Ingrediƫnten
250ggriesmeelfijn
150gvolkorenbloem
36gbakpoeder
7ggedroogde gist
7gvanille suiker
560mllauwwarm water
Instructies
Zeef de bloem, griesmeel, bakpoeder, gist en vanille suiker boven een grote kom en meng goed door elkaar.
Voeg nu geleidelijk 500 ml water toe en meng dit met een staafmixer tot een vloeibaar beslag met bubbeltjes.
Dek het mengsel af met vershoudfolie en een vochtige doek en laat het geheel 60 minuten rijzen op een warme plek.
Voeg na de 60 minuten rijzen de laatste 60 ml water toe en meng goed door elkaar.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder vetstof op het vuur.
Schenk een pollepel in de pan en laat het geheel gaar worden. De pannenkoek is klaar als de bovenkant gaatjes heeft en droog is. De onderkant is goudbruin gekleurd. Je hoeft de pannenkoek dus niet om te draaien! Serveer het pannenkoekje met honing!