Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Panna cotta met saffraan, aardbei en witte chocolade
Een Frans dessert met goud! Een fris zoete combinatie door de saffraan, witte chocolade een aardbei. Een luchtig en fris dessert door de toevoeging van griekse yoghurt.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Russtijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Nagerecht, Ontbijt
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
100
g
suikervrije witte chocolade
1
mespuntje
saffraan
250
g
griekse yoghurt 0,0%
8
g
gelatine
300
ml
room
250
g
aardbeien
Instructies
Week de gelatine in een bakje met water.
Snijd de saffraan fijn en voeg dit samen met de room in een pannetje.
Breng het rustig aan de kook en laat het vervolgens voor 2 minuten door koken.
Voeg de chocolade toe en laat dit smelten. Als laatst mag de uitgeknepen gelatine worden toegevoegd. Deze moet geheel opgelost zijn.
Laat het geheel kort afkoelen en voeg dan vervolgens de griekse yoghurt toe.
Schenk het mengsel in vormpjes naar keuze en laat ze voor minimaal 3 uur opstijven.
Voor het serveren pureer je de aardbeien en schenk je dit bovenop de panna cotta.
Trefwoord
panna cotta