Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Roti pannenkoeken
Een ideaal platbrood voor bij de roti.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
surinaams
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
600
g
tarwebloem
2
tl
baking soda
18
g
bakpoeder
350
ml
lauwwarm water
6
el
olijfolie
Instructies
Meng alle ingrediƫnten behalve het water door elkaar. Voeg eerst de helft van het water hier aan toe.
Kneed het deeg voor ongeveer 15-20 minuten. Het deeg wordt dan zachter. Wordt het deeg te droog voeg dan langzaam wat water toe.
Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen met een vochtige theedoek over de kom.
Kneed het deeg vervolgens nog even kort door en verdeel het in 8 gelijke stukken.
Bestuif het werkblad met bloem en rol de stukken deeg uit.
Verhit een pan met olie op hoog vuur.
Bestrijk beide kanten van de pannenkoek met olie en bak de roti kort.
Trefwoord
pannenkoeken, platbrood, roti, roti kip, rotipannenkoeken, surinaams, wrap