Stoom of kook de pompoen in 20 minuten gaar. Giet het af en pureer de pompoen tot een glad geheel.
Meng 50 gram lauwwarm water met de gist en klop het met een vork los. Laat dit 10 minuten staan totdat de gist actief is. Dit zie je aan de gasvorming die er ontstaat.
Meng de bloem met het zout, kaneel en gember en voeg de melk, honing, het ei, de gepureerde pompoen en het gistmengsel toe. Mix en kneed dit op lage snelheid tot alle ingrediënten gemengd zijn er een soepel deeg ontstaat.
Voeg beetje bij beetje de boter toe en kneed nu op middelmatige snelheid totdat je een soepel deeg hebt dat loslaat van de kom en er een vliesje ontstaat als je het deeg uit elkaar trekt.
Dek vervolgens de kom af met een vochtige schone theedoek en laat ongeveer 60 minuten rijzen op kamertemperatuur. Het deeg verdubbeld in volume.
Verdeel het deeg vervolgens in 12 stukken en rol 12 bolletjes.
Leg de pompoenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat met genoeg ruimte tussen de broodjes.
Klop de eierdooier los en bestrijk hiermee de broodjes. Besprenkel de broodjes met de pompoenpitten en laat de broodjes nu voor ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 185 °C
Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin en gaar.
Notities
Bewaren: Je kunt de pompoenbroodjes 3-4 dagen bewaren in een afgesloten zak of bak. De broodjes kunnen naarmate ze ouder worden ook droger worden, omdat ze geen conserveringsmiddelen bevatten.Je kunt de broodjes ook makkelijk voor 3 maanden bewaren in de vriezer in een afgesloten zak of bak.