Verhit een hapjespan met olie op het vuur en snipper ondertussen de ui fijn. Bak deze glazig in de pan en voeg vervolgens het gehakt toe. Bak dit ruw.
Snijd de paprika en wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan het gehakt. Voeg de tomatensaus en kruiden toe en laat 10 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht.
Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een steelpan. Meng er de bloem door en laat op laag vuur ca. 3 min garen.
Voeg op laag vuur al roerend kleine hoeveelheden melk toe. Voeg het volgende scheutje melk pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min koken. Breng op smaak met peper.
Maag laagjes in een ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, bechamelsaus, lasagnebladen, tomatensaus, lasagnebladen en het laatste bechamelsaus.
Strooi hier als laatst de geraspte kaas overheen met een beetje Italiaanse kruiden.