Meng voor de 'verantwoorde lange vingers' de meelsoorten en bakpoeder door elkaar. Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg hier de vanille-extract en agave siroop aan toe. Spatel vervolgens de meel er voorzichtig doorheen. Vorm een deeg.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte)
Vorm van het deeg kleine rechthoekige plakken van ongeveer 1 cm dik.
Bak ze af in ongeveer 10-12 minuten.
Snijd ze meteen in lange dunne vingers en leg ze in een bakje. Giet hier de alcoholvrije limoncello overheen. Zorg ervoor dat er op de bodem een klein laagje ontstaat. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
Meng ondertussen de mascarpone en kwark door elkaar.
Leg de lange vingers even apart en meng 3 tl van de limoncello door de kwark.
Bouw de tiramisu door een laag 'lange vingers' op de bodem te leggen. Bedek vervolgens met de kwark. Daarna weer een laag 'lange vingers' en dan als laatst nog een laag kwark. Strooi er nog wat overgebleven stukjes 'lange vingers' of cacaopoeder overheen.