Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Zweeds kaneelbroodje
Met dit recept voor de zweedse kaneelbroodjes(kanelbullar) maak je ze zelf in een handomdraai
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
12
minuten
min
Rijstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
12
minuten
min
Gang
Zoetigheid
Keuken
zweeds
Porties
12
stuks
Ingrediënten
Voor het deeg
500
g
tarwebloem
7
g
gedroogde gist
250
ml
amandel melk
lauwwarm
80
g
plantaardige roomboter
gesmolten
50
g
suikervervanger
snufje
zout
Voor de vulling
90
g
plantaardige roomboter
op kamertemperatuur
50
g
suikervervanger of oerzoet
1
el
gemalen kaneel
1
tl
gemalen kardemom
Voor de buitenkant
1
eierdooier
Instructies
Meng de gist door de melk en laat voor een paar minuten staan, zodat de gist kan activeren.
Voeg in een kom de bloem, suikervervanger en zout bij elkaar en meng goed door.
Voeg vervolgens het gistmengsel en de gesmolten boter toe aan het bloemmengsel en kneed tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat 60 minuten rijzen.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Zet dit in de koelkast
Rol het deeg na het rijzen op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoekig deeg. Vouw hem vervolgens dubbel en rol nog een beetje uit.
Snijd uit de rechthoek 12 repen.
Draai deze vervolgens via de uiteinde tot een soort twister.
Druk een uiteinde op het aanrecht en rol hier de reep omheen, zodat er een rond broodje ontstaat.
Dek vervolgens weer af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte eigeel.
Bak de broodjes in ongeveer 10-12 minuten tot de goudbruin en gaar zijn!
Trefwoord
bakken, brioche brood, brood bakken, kaneel, kanelbullar, suikervervanger, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, zoet, zoet brood, zoet deeg, zweeds kaneelbroodje