Meng het water en de gist samen en laat een paar minuten staan, zodat de gist activeert.
Meng in een kom of keukenmachine de bloem met olijfolie en het gistmengsel. Kneed het tot een soepel deeg. Voeg daarna de zout toe en kneed dit er goed doorheen. Kneed net zolang totdat het deeg niet meer plakt en je een vliesje kan trekken.
Verdeel het deeg in 8 gelijke ronde bolletjes. Rol deze bolletjes op een goed met bloem bestoven keukenblad uit tot platte ronde broodjes.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat goed uit elkaar. Leg er een vochtige theedoek overheen en laat 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220-230 °C (boven- en onderwarmte).
Bak de broodjes in ca. 10 minuten licht goudbruin en gaar
Notities
Deze broodjes zijn makkelijk om in te vriezen. Je kunt ze verwarmen in een broodrooster of 3 minuten op 200 graden.
Trefwoord bread, Brood, brood bakken, from scratch, makkelijk recept, pita broodje, vezelrijk, vezels, zelf brood bakken