Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
speculoos ontbijtmuffins
Een makkelijke ontbijtmuffin met banaan, gevuld met speculoos.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
Oventijn
25
minuten
min
Gang
Ontbijt, Tussendoortje
Keuken
Nederlands
Porties
6
stuks
Ingrediënten
70
g
havermout
1
banaan
1
ei of 60 ml zonnebloemolie
30
g
kokosmeel
2
tl
bakpoeder
100
g
(plantaardige) griekse yoghurt
1
tl
speculaas kruiden
6
tl
speculoos
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender.
Voeg de banaan, het ei of de olie, het kokosmeel, de bakpoeder, speculaas kruiden en de griekse yoghurt toe en meng tot een glad beslag.
Schenk de helft van het beslag in de muffinvormpjes.
Schep vervolgens 1 tl speculoos in het midden van het beslag.
verdeel daarna het laatste beslag over de speculoos.
Bak de muffins in ca. 25 min goudbruin en gaar.
Trefwoord
bananenmuffin, hartige muffin, lactosevrij, ontbijt, ontbijtgranen, ontbijtinspiratie, ontbijtmuffin, plantaardig, speculoos, suikerarm, vegan