Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoenkoekjes
Een heerlijk verantwoord koekje voor als tussendoortje! Pompoenkoekje met appelmoes en kaneel!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
50
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Tussendoortje
Keuken
Nederlands
Porties
15
stuks
Ingrediënten
450
g
pompoen
in blokjes
2
tl
kaneel
80
g
boter
op kamertemperatuur
60
g
suikervervanger
200
g
bloem
gezeefd
7
g
bakpoeder
80
g
appelmoes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en strooi hier de kaneel overheen. Bak de pompoenblokjes vervolgens 30 minuten, zodat ze gaar en zacht zijn.
Laat de pompoen iets afkoelen en pureer vervolgens in een grote kom. Voeg hierna de appelmoes, boter en suiker toe en mix goed door elkaar.
Voeg de bakpoeder en bloem en nog 1 tl kaneel toe en mix dit weer goed door elkaar.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 190°C (boven- en onderwarmte)
Schep met een ijsschep of 2 eetlepels bolletjes op de bakplaat en bak deze vervolgens in 20 minuten gaar.
Trefwoord
appelmoes, herfst, herfstkoekje, kaneel, koekjes, koekjes bakken, koffie, pompoen, pompoenkoekje, thee, tussendoortje, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, verantwoorde levensstijl