Klop de gist samen met de suiker in het lauwwarme water los en zet het voor ongeveer 10 minuten apart, zodat het gist geactiveerd kan worden.
Meng het bloem en zout door elkaar en voeg vervolgens het gistmengsel, de melk en het ei toe. Kneed dit geheel tot een soepel deeg. Bij het uitrekken van het deeg moet er een vliesje zichtbaar zijn.
Kneed er vervolgens beetje bij beetje de boter door het deeg. Zorg ervoor dat het stukje elke keer is opgenomen voordat je de volgende toevoegt.
Kneed er als laatst de helft van de geraspte kaas door het deeg.
Leg het deeg in een kom en dek af met een vochtige schone theedoek en laat voor ongeveer 60 minuten rijzen, totdat het deeg verdubbeld is.
Verdeel het deeg vervolgens in 8 gelijke stukken. Vorm er ronde bolletjes van en leg deze weer onder een vochtige theedoek, maar nu op een bakplaat. Laag de bollen voor ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
Strooi de rest van de kaas over de bollen en bak de bollen gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Trefwoord 30+kaas, bijgerecht, bollen, bolletjes, brioche brood, Brood, brood bakken, kaasbollen, Lunch, makkelijk recept, zelf bakken, zelf brood bakken