Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas muffins
Heerlijke verantwoorde speculaas muffins die in een handomdraai op tafel staan
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
14
minuten
min
Totale tijd
24
minuten
min
Gang
Zoetigheid
Keuken
Nederlands
Porties
12
stuks
Ingrediënten
50
g
(suiker)vervanger
150
g
zelfrijzend bakmeel
60
ml
halfvolle melk/ plantaardige melk
125
g
plantaardige boter
op kamertemperatuur
4
eieren
M
1
tl
vanille extract
1
tl
speculaas kruiden
handje
kruidnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C Boven- en onderwarmte
Klop de boter samen met de suiker romig. Voeg vervolgens de melk, eieren, extract en kruiden toe en mix tot een luchtig beslag.
Zeef de bakmeel en spatel deze voorzichtig door het beslag. Zodat het beslag nog goed luchtig blijft.
Rol de kruidnoten door een beetje bloem en spatel deze ook voorzichtig door het beslag.
Verdeel het beslag over 12 muffin bakvormpjes en bak de muffins goudbruin en gaar in ongeveer 14 minuten.
Steek een sateprikker in de muffins om te zien of ze gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt is hij klaar!
Trefwoord
herfstontbijt, kruidnoten, kruidnotencake, luchtig brood, muffins, sinterklaas, sinterklaas recept, speculaas, speculaas kruiden, speculaas muffins, suikerarm, tussendoortje