Een echte risotto voor de lente! Warm, maar toch fris van smaak! Deze risotto bevat asperges, mosterd, doperwten, citroen, geitenkaas en pistachenootjes. Kortom, een smaakexplosie op je bord
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Snipper en fruit de ui in de pan. Voeg de rijst toe en meng dit totdat de rijst glazig is. Voeg de wijn toe en roer totdat de wijn is opgenomen. Voeg vervolgens 1 soeplepel per keer met bouillon toe aan de risotto en wacht totdat deze is opgenomen. Je krijgt een zachte en romige risotto.
Verwarm de oven voor op 200 °C grill stand
Schil en snijd ondertussen de asperges in 4 stukken. Besprenkel deze met de helft van het citroensap, beetje olijfolie en peper en zout. Grill de asperges voor in de oven.
Kook ondertussen de doperwten gaar en voeg deze samen met de lente-uitjes, mosterd en sap van halve citroen toe aan de risotto. Als laatste kunnen de asperges worden toegevoegd.
Serveer op een bord en besprenkel met de geitenkaas en pistachenootjes.