Dep de kogelbiefstukjes droog en bestrooi aan beide zijde met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de champignons en knoflook zeer fijn (ik heb het in een hakmolen gedaan). Ris de blaadjes van de tijm. Bak de champignons, knoflook en tijm nu in dezelfde koekenpan totdat het vocht is verdampt. Laat goed uitlekken en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Leg 2 plakken parmaham dakpansgewijs op een stuk vershoudfolie. Besmeer deze met 3 theelepels bbq saus. Verdeel 1/4 van het champignon mengsel over de ham. Leg 1 stuk kogelbiefstuk erop en rol met behulp van de vershoudfolie strak in. Herhaal dit voor de overige 3 stukken.
Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Leg de rol in het midden van het bladerdeeg en vouw hem dicht. Leg de wellington met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het bladerdeeg in met een mes. Maak leuke figuurtjes. Pas op dat je het deeg niet volledig doorsnijd. Bestrijk het deeg met een losgeklopte eierdooier.
Bak de beef wellington in ca. 15-10 gaar of tot een interne temperatuur van 48℃. Laat hem nog 15 minuten rusten voor het aansnijden (zo blijven de sappen beter in het vlees)
Notities
Je kunt de beef wellington gerust een dag van te voren al bereiden. Dit kan door eerst alleen de rol te maken en het bladerdeeg op de dag van eten er omheen te vouwen. Je kunt de beef wellington ook opwarmen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Wikkel de wellington in aluminiumfolie en bak de wellington af in ongeveer 10-20 min.