Meng het bloem en het zout, zodat het zout niet in aanraking kan komen met het gist.
Voeg vervolgens het gist, water, melk en de suiker toe en kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Niet te lang kneden dus!
Leg het deeg in een schone kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plek voor 60 minuten rijzen. Totdat het deeg in volume verdubbeld is.
Leg het deeg op het aanrecht, druk voorzichtig het lucht uit het deeg, maar kneed het niet door. Verdeel vervolgens het deeg in 10 gelijke stukken van ca. 75 gram. Vouw ze tot een bolletje.
Rol vervolgens elk bolletje deeg tot een lint van 35 cm. Maak een losse knoop van het lint en stop 1 uiteinde onderlangs in het brood en de andere uiteinde bovenlangs. Leg het broodje op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met de overige broodjes.
Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat het deeg voor 45 min rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden, boven- en onderwarmte.
Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Trefwoord bakken, Brood, Oostenrijkse keuken, Vers