Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Bretzels
Bretzel, een heerlijke broodje wat in Nederland ook wel een krakeling genoemd wordt!
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
35
minuten
min
Rusttijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
45
minuten
min
Gang
lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken
Duitsland, Oostenrijk
Porties
8
Stuks
Ingrediƫnten
400
g
Bloem
7
g
Droge gist
2
tl
Bakpoeder
1
tl
Zout
1
tl
Suiker
1
stuks
eierdooier
125
ml
Halfvolle melk
Lauwwarm
125
ml
Water
Lauwwarm
Grove zeezout korrels
Instructies
Voeg alle droge ingrediƫnten, behalve de grove zeezout korrels, in een grote kom. Voeg hierna de melk en water toe.
Kneed het mengsel 8-10 minuten lang totdat het een soepel deeg is
Laat de deegbal in de kom op een warme plek 45-60 min rijzen. Tot hij in volume verdubbeld is.
Stort het gerezen deeg op het werkblad en druk voorzichtig de lucht eruit.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm tot balletjes. Leg ze onder een theedoek. Vorm nu een streng van 40-45 cm en leg deze in een u vorm.
Vouw de uiteinde 2 keer om elkaar heen en vouw hem in de onderkant van de u. Zoals op de foto hierboven te zien is.
Bestrijk de bretzels met de eierdooier en zoutkorrels en laat ze 10-15 min rijzen.
Bak ze in 15 min af in een voor verwarmde oven van 225 graden.
Trefwoord
bakken, Brood, Duitse keuken, Oostenrijkse keuken