Voeg de melk, boter en merg van de vanille aan de kook in een klein steelpannetje.
Meng ondertussen de suiker en bloem in een andere kom door elkaar. En voeg daarna al roerend het hete melkmengsel doorheen.
Voeg als laatst de eierdooiers, ei en witte rum toe en mix goed door elkaar.
Laat het beslag nu voor minimaal 24 uur rusten in de koelkast. Ik heb dit voor 48 uur gedaan. Dit is goed voor het gluten netwerk!
Verwarm na de rusttijd de oven voor op 200 graden hete lucht.
Roer het beslag nog een keer goed door. Vet de vormpjes in met boter en bestrooi een beetje met suiker of suikervervanger en schenk vervolgens de vormpjes vol.
Bak de canelés nu in 10 minuten op 200 graden. Verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden en bak de canelés nu nog 38 minuten.
Stort ze daarna meteen uit de vorm. Laat iets afkoelen en genieten maar!
Trefwoord bakken, caneles, franse lekkernij, koffiehapje, lekkers voor bij de koffie, zoet