Gang lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje, Zoetigheid
Keuken engels
Porties 20stuks
Ingrediënten
200gtarwebloem
16gbakpoeder
7gvanille suiker
50g(plantaardige) roomboter
150ml(plantaardige) melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden(boven- en onderwarmte).
Zeef de bloem en bakpoeder en mix in de kom. Vijzel de vanille suiker tot poeder en zeef deze ook en voeg vervolgens bij de bloem en bakpoeder.
Voeg de boter in kleine stukjes toe en meng met de handen totdat de boter geheel is opgenomen in de bloem.
Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Niet te lang, anders verliest de bakpoeder zijn rijsfunctie.
Als je klaar bent met kneden kan het deeg uitgerold worden tot een plak van 1.5 cm dik.
Steek met een glas of vormpje met doorsnede van 5-7 cm uit. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de scones in 12 minuten gaar.
Notities
Tip!! Draai het vormpje tijdens het uitsteken van de scones niet! Dit kan er ook voor zorgen dat hij niet goed rijst in de oven. De scones zijn 1 week houdbaar in een afgesloten koektrommel. 3 maanden houdbaar in de vriezer.
Trefwoord Brood, brunch, high tea, mini broodjes, pasen, scones, zoetigheid