Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Vitello tonnato
Een voorgerecht uit de Italiaanse keuken, die bestaat uit dun gesneden kalfsvlees met een heerlijke frisse tonijnsaus
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
5
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Voorgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
blikje
tonijnstukjes
op water
5
el
suikervrije mayonaise
0,5
citroen
uitgeperst
4
stuks
zongedroogde tomaatjes
snuf
peper
200
g
varkens- of kalfsfricandeau
half
potje
kappertjes
100
g
rucola
Instructies
Voeg de tonijn, mayonaise, citroen, zongedroogde tomaatjes bij elkaar in een maatbeker. Pureer dit tot een dikke saus. Breng op smaak met peper.
De smaak nog niet perfect? Varieer dan in de hoeveelheid zongedroogde tomaatjes of citroensap.
Leg de fricandeau op een groot bord en garneer de rucola, kappertjes en tonijnsaus er overheen.
Trefwoord
Italiaans, kalfsvlees, kappertjes, rucola, tonijn, tonijnsaus, Vitello tonnato