Voeg in een kom de melk, water, zonnebloemolie en eiwit bij elkaar en menng dit tot een egaal geheel.
Meng in een andere kom de bloem, suiker, zout en gist door elkaar. Zorg ervoor dat je eerst het zout met de bloem mengt en vervolgens pas het gist.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed net zolang totdat je van het deeg een vliesje kunt trekken. In het begin kan het deeg heel plakkerig zijn. Voeg geen bloem toe, maar blijf door kneden.
Vorm het deeg tot een bal en leg deze in de grootste geoliede kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg voor ongeveer 1 uur rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg daarna in 20 gelijke stukken. Zorg ervoor dat je tussendoor niet te veel kneed, anders druk je de lucht uit het deeg. Dek de bolletjes af met een vochtige theedoek om het uitdrogen tegen te gaan.
Doe de feta in een kommetje en prak het geheel tot kleine stukjes.
Leg een bolletje deeg op het aanrechtblad en rol deze uit tot een rechthoekig deeg.
Leg op de onderkant een deel feta, ongeveer 2 theelepels, besprenkel met 1 theelepel vijgenjam en snijd de bovenkant in.
Klap het onderste deeg over de feta heen en druk iets aan.
Rol het deeg vervolgens op en breng de uiteinde iets naar elkaar toe, zodat er een halve maan gevormd wordt.
Herhaal dit met het overige deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een vochtige theedoek. Laat ze 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200 °C boven- en onderwarmte.
Klop in een kommetje de eetlepel olijfolie en eigeel door elkaar.
Bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak de broodjes nu in 20 minuten goudbruin en gaar.
Trefwoord bonne maman, broodbakken, broodje met feta en vijgen, feta, hamburgerbroodjes, Turks, vijgen, vijgenjam, zacht broodje