Verwarm de oven voor op 120 graden boven en onderwarmte. Snijd het vanillestokje door de midden en schraap het merg eruit.
Voeg de room, helft van de suikervervanger, merg van vanille stokje en vanille stokje samen in een pannetje. Breng dit langzaam aan de kook.
Klop ondertussen in een kom de eierdooiers samen met de andere helft van de suikervervanger los.Als de room kookt kan het vanillestokje verwijderd worden. Giet het room nu al roerend door het eierdooier mengsel.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes. Plaats deze schaaltjes in een ovenschaal. Zet deze ovenschaal alvast in de oven en giet nu in de ovenschaal een laagje kokend water. Zodat de schaaltjes voor de helft onder water staan.
Bak de crème brûlée nu in 60 minuten zodat ze stevig zijn. Het middelste gedeelte mag nog wel iets wiebelen. Laat ze op kamer temperatuur komen en zet ze daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Strooi er vlak voor het serveren nog een laagje suikervervanger op en brand dit met een crème brûlée brander.