Wil je dat de smaken goed doordringen? Zet dan een kommetje met olijfolie, de kruiden en knoflook(geplet) alvast een paar uur van te voren klaar.
Doe de bloem, suiker, gist en zout in een kom en meng door elkaar. Giet hier het water erbij en kneed met je handen of keukenmachine tot een samenhangend geheel. Stort het op het werkblad en kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Besprenkel het deeg met een paar druppels olijfolie en verdeel over het deeg. Leg het terug in de kom en laat het afgedekt op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.
Pak je deeg en kneed nog voor 1 minuut door. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Tot een dikte van ongeveer 2 cm. Leg het deeg op bakpapier en prik met de bolle kant van je vinger (dus geen nagel) gaten in het deeg.
Schenk het olijfolie mengsel zonder de knoflook over het brood en smeer uit met je vingers. Zodat de bovenkant geheel bedekt is. Dek nu opnieuw af en laat weer voor 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 220 graden boven- en onderwarmte met de bakplaat al in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en leg hier de focaccia op. Bak nu voor 15 minuten in de oven totdat hij goudbruin is.
Trefwoord bijgerecht, borrelhapje, Brood, brood bakken, brood met kruiden, focaccia, Italiaans, luchtig brood, makkelijk recept, pizza deeg, verse kruiden, zelf bakken, zelf maken