Doe de melk, het water, snufje zout en het boter in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Zorg ervoor dat het boter gesmolten is voordat het kookt.
Haal de pan van het vuur en voeg hier de meel aan toe. Roer direct en snel door zodat alle bloem wordt opgenomen. Plaats het pannetje terug op middelhoog vuur.
Gaar het deeg door goed te blijven roeren met een spatel. Het deeg vormt zich tot een bal en komt los van de bodem.
Voeg vervolgens heel snel stuk voor stuk de eieren toe. Zorg ervoor dat de eieren niet gaan stollen. Dit doe je door snel de eieren door het deeg te spatelen. Het deeg moet mooi glad en glanzend worden. Het deeg moet niet te vloeibaar worden, want het mag niet uitvloeien op de bakplaat. Voeg na het derde ei het laatste beetje ook beetje bij beetje toe.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
Vul een spuitzak met het beslag en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat kleine toefjes van ongeveer 1-1,5 cm. Zit er een puntje bovenop het beslag? Maak je vinger nat en druk deze weg in het beslag. Zodat het niet aanbrand in de oven.
Bak de soezen in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Open de oven tussentijds niet!! Dit zorgt ervoor dat het deeg gaat inzakken. Laat de soezen nog een paar minuten in een half geopende oven afkoelen.
Klop de slagroom met de sweet vanille op. Doe de slagroom ook in een spuitzak en spuit de soezen vanaf de onderkant vol.
Notities
Bewaar de gevulde soezen altijd in de koelkast! 2-3 dagen houdbaar. Ongevulde soesjes zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer