Voeg de gist in een schaaltje bij het lauwwarme water. Klop de gist met een vork goed door het water. Laat het voor 10 minuten staan, zodat de gist kan activeren.
Meng het zout bij de bloem. Voeg de olijfolie en het gistmengsel toe.
Kneed het mengsel tot een soepel en elastisch deeg. Dit duurt met de hand ongeveer 10-15 minuten.
Leg het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen, totdat het in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm ze tot ronde bolletjes.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een paar druppels olie.
Vorm de bolletjes stuk voor stuk tot een ovaal broodje. Gebruik het liefst geen deegroller, voor het behoud van de lucht. Trek het deeg beetje bij beetje uit elkaar, totdat je een ovale vorm heb bereikt.
Bak de broodjes nu in de koekenpan, zodat ze aan beide zijde goudbruin van kleur zijn.