Voeg de suikervervanger en de boter bij elkaar en mix tot een romig geheel.
Voeg het ei en het vanille aroma toe en meng door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.
Voeg de bloem, zout en baking soda toe en meng door elkaar totdat het bloem is opgenomen. Kneed er vervolgens de chocolat chips er doorheen.
Rol het deeg in vershoudfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte)
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Ik deed er 5 tegelijkertijd op een grote bakplaat. De koeken gaan namelijk uitvloeien in de oven. Voeg nog wat extra chocolat chips toe bovenop de koeken.
Bak de koeken in 12 minuten goudbruin. Laat de koeken nog even afkoelen op de bakplaat en verplaats ze vervolgens naar een rooster.
Notities
In een koektrommel blijven de koeken 1-2 weken goed op kamertemperatuur.
Trefwoord chocolade, chocolat chip cookies, cookies, geen toegevoegde suikers, koek, koekjes, koekjes bakken, lekkers voor bij de koffie, minder suiker, suikerarm, tussendoortje