Voeg het water samen met de gist en suiker in een kommetje en laat het staan totdat de gist activeert. Dit herken je aan de belletjes die er dan ontstaan.
Voeg ondertussen de bloem, griekse yohurt en olie alvast bij elkaar in de kom. Als de gist is geactiveerd kan deze er ook bij.
Meng het geheel door elkaar en kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten tot een zacht egaal deeg. Voeg de kruiden naar smaak toe en een uitgeperst teentje knoflook. Kneed dit goed door het deeg.
Leg de deegbal in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen voor 1 uur.
Verdeel het deeg daarna in 8 gelijke stukken. Verwarm alvast een koekenpan met een klein beetje olie (slechts een paar druppels).
Druk de bolletjes deeg iets plat en vouw met de vingers uit tot een rondje van ongeveer 15-18 cm. Zo is hij niet te dik, maar ook niet te dun. Leg hem in de pan en bak tot de bovenkant op bolt. Draai hem daarna om. En bak totdat de luchtbellen goudbruin kleuren
Trefwoord bakken, Brood, griekse yoghurt, indiaas, kruiden, kwarkbrood, naanbrood, snel klaar, zelf bakken