Basisrecept voor het zachte broodje genaamd naanbrood uit India

Basisrecept: naanbrood

Naanbrood, een heerlijk kruidig broodje uit India die overal bij past.
Normaliter wordt dit broodje vaak bij curry’s gegeten, maar schroom niet om te variëren of bekijk dit recept. Waarmee ik het broodje beleg! Probeer het broodje bij een heerlijke traybake van verschillende groente uit de oven! 
Heb jij zin om dit zelf te bakken? Ga dan snel aan de slag met dit basisrecept voor naanbrood. Het is eigenlijk heel simpel, dus ik vraag mijzelf ook af waarom ik altijd de  kant en klare broden uit de winkel kocht.  

Basisrecept: naanbrood

Naan is makkelijk zelf te maken met dit recept! Een heerlijk brood waarmee je eindeloos kan variëren.
Bereidingstijd 30 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 8 Broden

Ingrediënten
  

  • 300 g volkorenmeel
  • 125 ml lauwwarm water
  • 125 g griekse yoghurt 0% vet
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 1,5 tl (bakkers)zout
  • Eigen kruiden naar smaak

Instructies
 

  • Voeg het water samen met de gist en suiker in een kommetje en laat het staan totdat de gist activeert. Dit herken je aan de belletjes die er dan ontstaan.
  • Voeg ondertussen de bloem, griekse yohurt en olie alvast bij elkaar in de kom. Als de gist is geactiveerd kan deze er ook bij.
  • Meng het geheel door elkaar en kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten tot een zacht egaal deeg. Voeg de kruiden naar smaak toe en een uitgeperst teentje knoflook. Kneed dit goed door het deeg.
  • Leg de deegbal in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen voor 1 uur.
  • Verdeel het deeg daarna in 8 gelijke stukken. Verwarm alvast een koekenpan met een klein beetje olie (slechts een paar druppels).
  • Druk de bolletjes deeg iets plat en vouw met de vingers uit tot een rondje van ongeveer 15-18 cm. Zo is hij niet te dik, maar ook niet te dun. Leg hem in de pan en bak tot de bovenkant op bolt. Draai hem daarna om. En bak totdat de luchtbellen goudbruin kleuren
Trefwoord bakken, Brood, griekse yoghurt, indiaas, kruiden, kwarkbrood, naanbrood, snel klaar, zelf bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept