Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem in de kom. Totdat er korrels ontstaan. Voeg dan het ei en zout toe en kneed nu zo kort mogelijk tot een soepel deeg.Pak het deeg in plasticfolie en laat dit nu 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit een pan op het vuur met olijfolie. Snipper de ui. Bak deze glazig. Voeg dan de bacon blokjes toe en bak mee.
Vet een quiche vorm van 26 cm in met boter en rol het deeg uit tot 30 cm. Leg deze in de vorm en druk goed aan bij de randen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet gaat rijzen in de oven.
Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de rest van de eieren samen met de melk, crème fraîche, geraspte gruyère en 2 mespuntjes nootmuskaat in een grote kom en meng goed door elkaar.
Trefwoord bijgerecht, eieren, frans, franse lekkernij, Hartige taart, Hoofdgerecht, Lunch, Quiche, quiche lorraine, vers deeg