Meng 50 g lauwwarm water met de gist en laat even voor ongeveer 10 minuten staan, zodat de gist activeert
Meng de bloem met de suikervervanger en zout. Voeg vervolgens de melk, het ei en het gistmengsel toe. Mix dit op een lage snelheid totdat ze gemengd zijn. Voeg nu steeds kleine stukken boter toe, in totaal 38 gram. Wacht elke keer tot deze stukken opgenomen zijn. Kneed het tot een soepel deeg wat loslaat van de kom.
Dek een kom met daarin het deeg af met een vochtige doek en laat het deeg op kamertemperatuur rijzen voor 1 uur.
Leg vervolgens het gerezen deeg voor 15 minuten in de koelkast om af te koelen.
Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Voeg de suikervervanger toe en meng tot een geheel. Laat dan even iets afkoelen.
Rol het deeg vervolgens uit tot een lange lap en smeer in met de chocoladepasta. Laat ongeveer 1 cm vrij van de rand. Strooi als laatste de gehakte hazelnoten erop.
Rol nu het deeg op. Begin vanaf de lange kant. Snijd hem vervolgens in de lengte door. Vlecht de twee helften in elkaar.
Vet vervolgens een cakeblik in. Leg nu het deeg hierin. Is het te lang? Vouw dan de uiteinde eronder.
Laat het onafgedekt 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Verwarm intussen de oven voor op 190 graden.