Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde paprika met kipgehakt
Heerlijk verantwoord gevulde paprika met kipgehakt, wortel, rozijnen, kruiden en geitenkaas/feta
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Oventijd
15
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken
Frans
Porties
4
personen
Ingrediënten
4
paprika's
500
g
kipgehakt
1
winterpeen
1
grote ui
100
g
geitenkaas of feta
in stukjes
100
g
rozijnen
1
tl
komijnpoeder
1
tl
gemberpoeder
1
tl
kardemompoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit olie in een pan en snipper de ui. Bak de ui glazig. Voeg de gehakt toe en bak ruw.
Snijd de peen in kleine blokjes en bak deze mee. Voeg de kruiden toe.
Voeg als laatst de geitenkaas/feta en rozijnen toe en meng goed door elkaar.
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de pitjes. Vul de paprika's met het gehakt mengsel.
Bak de paprika's 15 minuten in de oven.
Notities
Lekker met zoete aardappel(frietjes) of rijst!
Trefwoord
bijgerecht, feta, geitenkaas, gevulde paprika, kipgehakt, Lunch, ovengerecht, paprika, rozijnen, wortel