Gevulde paprika’s met kipgehakt

Zin in een kleurrijk tafereel op je bord met heel veel smaak? Kijk dan snel naar dit recept voor gevulde paprika’s

Dit is een heerlijk, makkelijk en koolhydraatarm recept voor elke dag! Nou ja, variatie is natuurlijk ook meer als belangrijk. 

Deze paprika’s zijn heerlijk gevuld met kipgehakt, wortel, rozijnen en geitenkaas of feta! De perfecte combinatie tussen hartig en zoet! 

Combineer deze heerlijke kleurrijke maaltijd bij rijst of zoete aardappelfrietjes om er toch een koolhydraat feestje van te maken! 

Wist je dat variëren in kleuren op je bord hartstikke gezond is? Dit betekend namelijk dat je voldoende varieert in de voedingstoffen die de verschillende soorten groente bevatten! 

Gevulde paprika met kipgehakt

Heerlijk verantwoord gevulde paprika met kipgehakt, wortel, rozijnen, kruiden en geitenkaas/feta
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 paprika's
  • 500 g kipgehakt
  • 1 winterpeen
  • 1 grote ui
  • 100 g geitenkaas of feta in stukjes
  • 100 g rozijnen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemompoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit olie in een pan en snipper de ui. Bak de ui glazig. Voeg de gehakt toe en bak ruw.
  • Snijd de peen in kleine blokjes en bak deze mee. Voeg de kruiden toe.
  • Voeg als laatst de geitenkaas/feta en rozijnen toe en meng goed door elkaar.
  • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de pitjes. Vul de paprika's met het gehakt mengsel.
  • Bak de paprika's 15 minuten in de oven.

Notities

Lekker met zoete aardappel(frietjes) of rijst! 
Trefwoord bijgerecht, feta, geitenkaas, gevulde paprika, kipgehakt, Lunch, ovengerecht, paprika, rozijnen, wortel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept