Snijd de olijven in kleine stukjes en maak de pesto klaar
Zeef de bloem en voeg hierbij het zout. Meng dit goed door elkaar. Voeg vergolgens de gist en pasta kruiden toe.
Meng het water er doorheen en kneed het deeg tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat je bij een klein stukje deeg een vliesje kan trekken. Dit duurt ongeveer 15 minuten(met de hand).
Voeg de pesto en olijven toe en kneed het geheel goed door elkaar. Zodat de olijven goed verdeeld zijn in het deeg.
Leg het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 60 minuten rijzen, zodat het in volume kan verdubbelen.
Kneed het deeg na het rijzen heel even door. Een paar keer doorslaan is genoeg.
Vorm het tot deeg tot het gewenste formaat voor het brood. Ik heb gekozen voor een rond brood.
Laat het deeg afgedekt nog 60 minuten rijzen op de bakplaat.
Verwarm de oven ondertussen voor op 230 °C. Ik gebruikte eerst de hete luchtstand en vervolgens tijdens het afbakken de broodbakstand. Is deze niet aanwezig kies dan voor hete lucht.
Snijd het brood in om leuke vormpjes op het brood te krijgen. Bak het brood in 25 minuten goudbruin en gaar.