Olijvenbrood met pesto en kruiden

Dit olijvenbrood met pesto en kruiden is een heerlijk brood om bij de borrel te nuttigen. Of beleg hem met verantwoorde ingrediënten en je hebt een heel veelzijdige lunch. Een lekkere salade of kom soep past ook perfect.

In de Provence ook wel bekend als een fougasse. Op de markt liep je naast heerlijk geurende kraampjes. De geur is nu dus ook makkelijk in de keuken/woonkamer te creëren. 

Naast de olijven, bevat dit brood ook nog pesto en kruiden. 

De pesto is makkelijk zelf te maken door 2 handjes basilicumblaadjes een scheutje olijfolie en een klein handje pijnboompitten te pureren. 

Voor de kruiden heb ik in dit geval gebruikt gemaakt van de kruidenmix mama mia van natural spices. Deze bevat tomaat, ui, paprika, wortel, knoflook, mailmail, oregano, peper, tijm en basilicum. Een heel rijtje, maar een perfecte mix voor in het brood! 

Waan je dus snel in de mediterraanse sferen!

Olijvenbrood met pesto en kruiden

Een Heerlijk hartig volkorenbrood met zwarte olijven, zelfgemaakte pesto en kruiden.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken Frans, Italiaans
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 520 g volkorenbloem
  • 6 g bakkerszout
  • 8 g droge gist
  • 3 tl pasta kruiden
  • 60 g zwarte olijven uitgelekt en ontpit
  • 2 el pesto
  • 320 ml lauwwarm water

Instructies
 

  • Snijd de olijven in kleine stukjes en maak de pesto klaar
  • Zeef de bloem en voeg hierbij het zout. Meng dit goed door elkaar. Voeg vergolgens de gist en pasta kruiden toe.
  • Meng het water er doorheen en kneed het deeg tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat je bij een klein stukje deeg een vliesje kan trekken. Dit duurt ongeveer 15 minuten(met de hand).
  • Voeg de pesto en olijven toe en kneed het geheel goed door elkaar. Zodat de olijven goed verdeeld zijn in het deeg.
  • Leg het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 60 minuten rijzen, zodat het in volume kan verdubbelen.
  • Kneed het deeg na het rijzen heel even door. Een paar keer doorslaan is genoeg.
  • Vorm het tot deeg tot het gewenste formaat voor het brood. Ik heb gekozen voor een rond brood.
  • Laat het deeg afgedekt nog 60 minuten rijzen op de bakplaat.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 230 °C. Ik gebruikte eerst de hete luchtstand en vervolgens tijdens het afbakken de broodbakstand. Is deze niet aanwezig kies dan voor hete lucht.
  • Snijd het brood in om leuke vormpjes op het brood te krijgen. Bak het brood in 25 minuten goudbruin en gaar.
Trefwoord bakken, bakrecept, Brood, brood bakken, gevuld broodje, hartig brood, kruiden, olijven, olijvenbrood, pesto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept