Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Roti kip met zoete aardappelen
Heerlijke surinaamse curry met zoete aardappel, haricot verts en kip.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
surinaams
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
2
uien
400
g
haricot verts
250
g
champignons
500
g
kipfilet
in blokjes
3
tl
gemberpoeder
6
tl
kerriepoeder
3
tl
chilipoeder
500
g
zoete aardappel
in blokjes
2
el
santen
Instructies
Snipper de uien. Snijd de puntjes van de haricots verts eraf. Poets de champignons schoon en snijd deze in 4 stukken.
Snijd de kipfilet en zoete aardappel in stukjes. Verhit olie in een braadpan.
Fruit in de pan de uit met gemberpoeder, kerriepoeder en chilipoeder in 2 minuten. Voeg daarna de kip toe en bak nog 3 minuten.
Schep vervolgens de zoete aardappelen, haricots verts en champignons erdoor. Voeg 3 dl water en de santenpoeder toe.
Laat het geheel nu voor 20 min gaar sudderen. Breng eventueel op smaak met citroensap en sojasaus.
Trefwoord
curry, haricot verts, Kip, roti, rotipannenkoeken, surinaams