Roti kip met zoete aardappel

Roti kip, een gerecht wat je lekker ongegeneerd met je handen mag eten. Iets wat ik toch eigenlijk best graag doe. Roti zijn een soort harde pannenkoeken die in Suriname met een curry van kip, aardappelen en bonen gegeten worden.
Deze variant bevat alleen geen gewone aardappelen en sperziebonen, maar zoete aardappel en haricots verts. Een maaltijd met meer voedingsstoffen.
 
De roti kan je zelf maken, maar om het makkelijk te maken gebruik ik vaak wraps. 

Roti kip met zoete aardappelen

Heerlijke surinaamse curry met zoete aardappel, haricot verts en kip.
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken surinaams
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 400 g haricot verts
  • 250 g champignons
  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 3 tl gemberpoeder
  • 6 tl kerriepoeder
  • 3 tl chilipoeder
  • 500 g zoete aardappel in blokjes
  • 2 el santen

Instructies
 

  • Snipper de uien. Snijd de puntjes van de haricots verts eraf. Poets de champignons schoon en snijd deze in 4 stukken.
  • Snijd de kipfilet en zoete aardappel in stukjes. Verhit olie in een braadpan.
  • Fruit in de pan de uit met gemberpoeder, kerriepoeder en chilipoeder in 2 minuten. Voeg daarna de kip toe en bak nog 3 minuten.
  • Schep vervolgens de zoete aardappelen, haricots verts en champignons erdoor. Voeg 3 dl water en de santenpoeder toe.
  • Laat het geheel nu voor 20 min gaar sudderen. Breng eventueel op smaak met citroensap en sojasaus.
Trefwoord curry, haricot verts, Kip, roti, rotipannenkoeken, surinaams

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept