Schil en snijd de asperges, halveer ze en snijd ze in tweeën. Zet een pan met water op het vuur. Voeg de asperges toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit en laat de asperges 5 minuten weken, zodat ze net niet gaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte
Voeg ondertussen de ingrediënten voor het deeg samen en kneed het tot een egaal deeg. Je hoeft niet lang te kneden.
Vet een pizza of taartvorm in en rol het deeg uit. Leg dit op de bodem en zorg ervoor dat het deeg een rand heeft van minimaal 1 cm hoog.
Voeg de hüttenkasë, losgeklopte eieren, bieslook en parmaham samen en meng goed door elkaar.
Leg de asperges op de bodem van het deeg neer en giet hier het eiermengsel overheen.
Brokkel de geitenkaas en strooi deze over de hartige taart heen.
Bak de hartige taart in ca. 25 minuten gaar.
Notities
De hartige taart is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.