Hartige taart met asperges, parmaham en geitenkaas

Hartige taart met asperges, parmaham en bieslook

Een ultiem recept voor de lente of bij pasen op de brunchtafel is dit recept voor een hartige taart met asperges, parmaham en bieslook. Deze hartige taart of quiche is super snel gemaakt. Het deeg hoeft niet te rijzen. Je voegt de ingredienten toe, kneed een paar minuten en het uitrollen en vullen kan beginnen! Ideaal voor de brunch of op een doordeweekse dag. 

De vulling is heerlijke fris door de asperges, maar ook door te toevoeging van hüttenkäse. Hierdoor blijft de taart ook heel luchtig en is hij niet zo machtig en vet. 

De asperges, parmaham, bieslook en geitenkaas zorgen voor een perfecte lente combinatie! Een hartige taart of quiche die je geprobeerd moet hebben! 

Geniet van een vezelrijke taart door de toevoeging van volkorenmeel. Naast vezelrijk is deze taart licht en eiwitrijk! Ideaal om er ook ‘S middags een klein stukje van te nemen tijdens de lunch. 

Hartige taart met asperges, parmaham en geitenkaas

Hartige taart met asperges, parmaham en geitenkaas

Een heerlijke smaakvolle, maar luchtige hartige taart met asperges, parmaham, geitenkaas en bieslook
Bereidingstijd 30 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 350 g volkorenmeel
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 125 ml water lauwwarm
  • 94 g (plantaardige) boter gesmolten

Voor de vulling

  • 400 g hüttenkasë
  • 4 eieren
  • 800 g asperges
  • 150 g parmaham in kleine stukjes
  • 25 g verse bieslook fijngesneden
  • 125 g geitenkaas

Instructies
 

  • Schil en snijd de asperges, halveer ze en snijd ze in tweeën. Zet een pan met water op het vuur. Voeg de asperges toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit en laat de asperges 5 minuten weken, zodat ze net niet gaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte
  • Voeg ondertussen de ingrediënten voor het deeg samen en kneed het tot een egaal deeg. Je hoeft niet lang te kneden.
  • Vet een pizza of taartvorm in en rol het deeg uit. Leg dit op de bodem en zorg ervoor dat het deeg een rand heeft van minimaal 1 cm hoog.
  • Voeg de hüttenkasë, losgeklopte eieren, bieslook en parmaham samen en meng goed door elkaar.
  • Leg de asperges op de bodem van het deeg neer en giet hier het eiermengsel overheen.
  • Brokkel de geitenkaas en strooi deze over de hartige taart heen.
  • Bak de hartige taart in ca. 25 minuten gaar.

Notities

De hartige taart is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. 
Trefwoord asperges, bieslook, geitenkaas, Hartige taart, hartige taart bodem, hartige taartdeeg, huttekase, lente taart, lichte taart, luchtig brood, parmaham, Quiche, verantwoord bakken, verantwoord snoepen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept