4tlrode vruchten jamMeer fruit minder suiker Bonne Maman
8ggelatine
halfvanille stokje
6madeleinesBonne Maman
200gaardbeien
14gvanillesuiker(vervanger)
sapvanhalve citroen
Instructies
Laat de gelatine voor 10 minuten weken in een bakje met koud water
Schraap de merg uit het halve vanillestokje, voeg dit samen met de room in een pannetje en breng aan de kook. Laat het voor een paar minuten al roerend doorkoken.
Knijp de gelatine uit en voeg deze 1 voor 1 toe aan het roommengsel. Zorg dat de gelatineblaadjes goed opgelost zijn.
Haal de room van het vuur en laat even afkoelen. Voeg dan de skyr en jam toe en meng goed door elkaar
Vet 2 vormpjes van 10 Ø of 1 van 20 Ø in en bedek de bodem met de madeleines. Giet hier het roommengsel overheen.
Zet de vormpjes in de koelkast en laat deze voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor voor de aardbeien op 200℃
Maak de aardbeien schoon, ontkroon en halveer ze. Leg deze in een kleine ovenschaal met meng dit met de vanillesuiker en citroensap.
Bak de aardbeien voor 20 minuten in de oven. Leg ze hierna op de taartjes.
Trefwoord bonne maman, fris, fruitspread, jam, jam met minder suiker, madeleines, madeleines met fruit, panna cotta, panna cotta taart, verantwoord snoepen, vruchtenjam