Panna cotta taartje met gegrilde aardbeien

Panna cotta taart met aardbeien

Wat een geweldige taart! Deze panna cotta taart met aardbeien is echt een geweldig frisse taart. Ideaal voor de lente. Deze panna cotta taart bevat niet alleen aardbeien, maar ook madeleines en Rode vruchten fruitspread met meer fruit en minder suiker van Bonne Maman. De aardbeien bovenop het taartje zijn geroosterd in de oven. Dit zorgt voor een heerlijke warme, zoete smaak! Een perfecte combinatie met de frisse smaak van de panna cotta. 

Panna Cotta

Panna cotta is afkomstig uit Italië en betekend gekookte room en heeft de textuur van een pudding. In deze panna cotta vervangen we een deel van de room voor skyr 0%. Hierdoor wordt het nog frisser, eiwitrijker en gezonder. Daarnaast is er de fruitspread van rode vruchten met meer fruit en minder suiker gebruikt! Dit zorgt ervoor dat je 30% minder suiker toevoegt dan de reguliere jams. De bodem bestaat uit madeleines, hierdoor wordt het een echt taartje! 

De topping bestaat uit geroosterde aardbeien. Deze kan je er warm of koud op serveren. De aardbeien worden zoeter en zachter van smaak en zorgen samen met de panna cotta voor de ultieme smaakbeleving.  Geroosterde aardbeien zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Je voegt de aardbeien samen met citroensap en suikervervanger in een kleine ovenschaal en roostert ze voor 20 minuten in de oven. 

Kortom, deze panna cotta met aardbeien is door de ingrediënten in 10 minuten gemaakt, maar het opstijven zorgt ervoor dat je even moet wachten. Ideaal om ‘S avonds te maken en in de ochtend meteen uit de koelkast te pakken. Of maak dit heerlijke taartje voor moederdag! 

Liever een andere panna cotta smaak? Probeer dan de panna cotta met stoofpeertjes of panna cotta met saffraan met de madeleines als bodem

Panna cotta taartje met madeleines
Panna cotta taartje met gegrilde aardbeien

Panna cotta taart met aardbeien

Een panna cotta taartje met aardbeienjam, gegrilde aardbeien en madeleines. Heerlijk fris, snel en makkelijk te maken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang brunch, dessert, Ontbijt
Keuken Frans, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g skyr 0%
  • 300 g slagroom
  • 4 tl rode vruchten jam Meer fruit minder suiker Bonne Maman
  • 8 g gelatine
  • half vanille stokje
  • 6 madeleines Bonne Maman
  • 200 g aardbeien
  • 14 g vanillesuiker(vervanger)
  • sap van halve citroen

Instructies
 

  • Laat de gelatine voor 10 minuten weken in een bakje met koud water
  • Schraap de merg uit het halve vanillestokje, voeg dit samen met de room in een pannetje en breng aan de kook. Laat het voor een paar minuten al roerend doorkoken.
  • Knijp de gelatine uit en voeg deze 1 voor 1 toe aan het roommengsel. Zorg dat de gelatineblaadjes goed opgelost zijn.
  • Haal de room van het vuur en laat even afkoelen. Voeg dan de skyr en jam toe en meng goed door elkaar
  • Vet 2 vormpjes van 10 Ø of 1 van 20 Ø in en bedek de bodem met de madeleines. Giet hier het roommengsel overheen.
  • Zet de vormpjes in de koelkast en laat deze voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor voor de aardbeien op 200℃
  • Maak de aardbeien schoon, ontkroon en halveer ze. Leg deze in een kleine ovenschaal met meng dit met de vanillesuiker en citroensap.
  • Bak de aardbeien voor 20 minuten in de oven. Leg ze hierna op de taartjes.
Trefwoord bonne maman, fris, fruitspread, jam, jam met minder suiker, madeleines, madeleines met fruit, panna cotta, panna cotta taart, verantwoord snoepen, vruchtenjam

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept