Zijn de croissants uitgedroogd en rijp voor de prullenbak? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijke croissant pudding van! Gevuld met abrikozen jam met minder suiker en meer fruit, frambozen en muffins! Een heerlijke verwennerij!
Klop in een kom de eiren, melk, slagroom en vanille suiker los en door elkaar.
Snijd de croissant in stukken en dompel deze geheel onder in het melkmengsel en laat 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Beboter een kleine ovenschaal en verdeel hier de helft van de croissant over. Bestrijk de helft van de abrikozen jam over de croissant en breek de helft van de muffins in stukken en leg deze er ook overheen.
Giet en verdeel vervolgens de rest van de croissant en melkmengsel over de rest en bestrijk met de rest van de jam. Leg hier de andere helft van de muffins gebroken overheen en top af met de frambozen.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak voor 20 minuten in de oven. Haal vervolgens de aluminiumfolie eraf en bak nog eens 10-20 minuten. Tot het goudbruin en gaar gebakken is!