Croissantpudding met abrikozen jam en frambozen

Croissant pudding met jam, frambozen en muffins

Fijne moederdag vandaag voor iedere vrouw! Laat je verwennen door je lieve kinderen, vriend, man of ander familielid of verwen jezelf met een heerlijk verwen moment met deze croissant pudding met jam, frambozen en muffins! 

Bijvoorbeeld met een heerlijke Franse High Tea. Frans de taal van de liefde. Het ultieme moment om je dierbaren te verwennen met de Franse lekkernijen en een kopje thee. Hier in huis wordt moederdag altijd gestart met croissantjes! Mijn broertje en ik staan samen in de keuken om de croissantjes op te rollen, af te bakken en verse jus d’orange uit te persen en een heerlijk kopje verse thee te zetten. Oké mijn vader helpt toch ook nog vaak mee. 

Een paar maanden geleden ben ik bij mijn vriend ingetrokken dus dit moment wordt voor het eerst later op de dag gevierd! We verschuiven het moment van samenzijn! Aangezien de croissantjes in de middag niet meer vers zijn, heb ik een heerlijk recept bedacht om toch van de croissantjes te genieten! Croissant pudding met frambozen, petits muffins vanille en Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread in de smaak Abrikozen van Bonne Maman. 

Een paar weken geleden had ik namelijk een heerlijk pakket van @bonnemaman_nl en @kroonophetwerk mogen ontvangen met daarin de geweldige producten van @bonnemaman_nl. Zoals ik eerder al vermeldde het favoriete merk van mij en mijn moeder. Deze producten passen perfect bij de Franse High Tea en het recept om je moeder te verwennen! 

De croissant pudding is heel makkelijk te maken en staat dus zo op tafel tussen de andere lekkernijen voor de High Tea! Gooi je croissant dus niet weg, maar doop ze in een melk en ei, beleg ze met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread Abrikoos en top het af met petits muffins vanille en frambozen! Bak het even af en geniet er samen van! 

De Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread is mijn favoriet omdat deze jam extra veel fruit bevat en 30% minder suiker dan de reguliere jams. Dit zorgt ervoor dat je verantwoord kan snoepen van je favoriete zoete lekkernij voor op brood of in baksels! 

De producten van Bonne Maman zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn, DekaMarkt, Poiesz, Jumbo en Plus!

Croissantpudding met abrikozen jam en frambozen

Croissant pudding met jam, frambozen en muffins

Zijn de croissants uitgedroogd en rijp voor de prullenbak? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijke croissant pudding van! Gevuld met abrikozen jam met minder suiker en meer fruit, frambozen en muffins! Een heerlijke verwennerij!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken frankrijk
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 3 croissants
 • 3 eieren M
 • 130 ml Half volle (plantaardige)melk
 • 130 ml slagroom
 • 90 g Abrikozen jam
 • 50 g vanille suiker(vervanger)
 • handje frambozen
 • 8 muffins

Instructies
 

 • Klop in een kom de eiren, melk, slagroom en vanille suiker los en door elkaar.
 • Snijd de croissant in stukken en dompel deze geheel onder in het melkmengsel en laat 10 minuten staan.
 • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
 • Beboter een kleine ovenschaal en verdeel hier de helft van de croissant over. Bestrijk de helft van de abrikozen jam over de croissant en breek de helft van de muffins in stukken en leg deze er ook overheen.
 • Giet en verdeel vervolgens de rest van de croissant en melkmengsel over de rest en bestrijk met de rest van de jam. Leg hier de andere helft van de muffins gebroken overheen en top af met de frambozen.
 • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak voor 20 minuten in de oven. Haal vervolgens de aluminiumfolie eraf en bak nog eens 10-20 minuten. Tot het goudbruin en gaar gebakken is!
Trefwoord bonne maman, croissant, croissant pudding, frambozen, fruitspread, jam, muffins, rijstpudding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept