Meng 50 g lauwwarm water met de gist en laat even voor ongeveer 10 minuten staan, zodat de gist activeert
Meng de bloem met de suiker en zeezout. Voeg vervolgens de melk, het ei en het gistmengsel toe. Mix dit totdat het gemengd is. Voeg nu steeds kleine stukken boter toe. Wacht elke keer tot deze stukken opgenomen zijn. Kneed het tot een soepel deeg wat loslaat van de kom.
Dek een kom met daarin het deeg af met een vochtige doek en laat het deeg op kamertemperatuur rijzen voor 1 uur.
Rol het deeg vervolgens uit tot een lange lap en smeer in met de mosterd. Laat ongeveer 1 cm vrij van de rand. Snijd de olijven in kleine stukjes en strooi deze er samen met de oregano overheen.
Rol nu het deeg op. Begin vanaf de lange kant. Snijd hem vervolgens in de lengte door. Vlecht de twee helften in elkaar.
Vet vervolgens een cakeblik in. Leg nu het deeg hierin. Is het te lang? Vouw dan de uiteinde eronder.
Laat het onafgedekt 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm intussen de oven voor op 190℃ boven- en onderwarmte.
Bak het brood vervolgens in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar