Brioche brood met mosterd en olijven

Een brioche brood met mosterd en olijven is een heerlijk en uniek brood dat perfect past als bijgerecht voor een feestelijke maaltijd. Brioche is een luchtig, zoet brood dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Hij is zoet van smaak door de toevoeging van melk en boter! Wanneer je dit combineert met mosterd en olijven, krijg je een verrassend en smaakvol resultaat. Je rijst toch meteen in gedachte naar het warme zuiden van Frankrijk? 

De mosterd voegt een pittige smaak toe die goed combineert met de fluffy textuur van de brioche, terwijl de olijven voor een lekkere en hartige bite zorgen. In dit recept is er gebruik gemaakt van de Marne Dijon Mosterd. Deze mosterd is geheel vernieuwd. Niet alleen een vernieuwde uitstraling, maar ook een verbeterd receptuur! En dat proef je, want hij is ook nog eens als lekkerste getest!

Een brioche brood met mosterd en olijven is ook erg gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een basis brioche recept en voeg hier mosterd en olijven aan toe voordat je het afbakt. Serveer het brood warm, bij voorkeur met een lekkere zelfgemaakte kruidenboter, en geniet van deze bijzondere smaakcombinatie.

Brioche brood met mosterd en olijven

Een heerlijk authentiek brood bij de avondmaaltijd! Gevuld met mosterd en olijven!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Bijgerecht, brood, lunch
Keuken frankrijk
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 10 g gist
  • 500 g tarwebloem
  • 14 g suiker
  • 7 g zeezout
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 50 ml lauwwarm water
  • 1 ei
  • 100 g (plantaardige) boter
  • 3 el dijon mosterd
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 el oregano

Instructies
 

  • Meng 50 g lauwwarm water met de gist en laat even voor ongeveer 10 minuten staan, zodat de gist activeert
  • Meng de bloem met de suiker en zeezout. Voeg vervolgens de melk, het ei en het gistmengsel toe. Mix dit totdat het gemengd is. Voeg nu steeds kleine stukken boter toe. Wacht elke keer tot deze stukken opgenomen zijn. Kneed het tot een soepel deeg wat loslaat van de kom.
  • Dek een kom met daarin het deeg af met een vochtige doek en laat het deeg op kamertemperatuur rijzen voor 1 uur.
  • Rol het deeg vervolgens uit tot een lange lap en smeer in met de mosterd. Laat ongeveer 1 cm vrij van de rand. Snijd de olijven in kleine stukjes en strooi deze er samen met de oregano overheen.
  • Rol nu het deeg op. Begin vanaf de lange kant. Snijd hem vervolgens in de lengte door. Vlecht de twee helften in elkaar.
  • Vet vervolgens een cakeblik in. Leg nu het deeg hierin. Is het te lang? Vouw dan de uiteinde eronder.
  • Laat het onafgedekt 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm intussen de oven voor op 190℃ boven- en onderwarmte.
  • Bak het brood vervolgens in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar
Trefwoord brioche brood, Brood, brood bakken, brood met kruiden, gevuld broodje, mosterd, olijven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept