We beginnen met de tomatensaus. Deze kan vers gemaakt worden of kant en klaar uit de winkel komen. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de ui ook in grote stukken
Veog de kruiden en olijfolie toe en meng goed door elkaar. Rooster de tomaten en ui nu voor 20 minuten in de oven.
Ruikt de keuken lekker en zijn de tomaten gegrilld. Pureer dan de tomaten in een maatbeker tot een gladde saus. Voeg de room toe en meng goed door elkaar en zet even opzij.
Verwarm de oven intussen op 200 °C hete lucht.
Verhit een pan met een beetje olie op het vuur en bak kort de gnocchis. Snijd ondertussen de courgette en aubergine en voeg deze ook toe aan de pan. Bak totdat de groente voor het grootste gedeelte geslonken is.
Voeg nu de gnocchi en tomatensaus bij elkaar in een grote ovenschaal en meng hier de geitenkaas doorheen. Strooi als laatste de mozzarella over de ovenschotel heen en bak de gnocchi voor 15 minuten in de oven.
Trefwoord aubergine, courgette, gegrilde groenten, geitenkaas, gnocchi, gnocchi uit de oven, mozzarella, ovenschotel, Tomaten, tomatensaus, vegetarisch