Gnocchi uit de oven met groente en kaas

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi een veelzijdige pasta uit de Italiaanse keuken. Je spreekt het uit als njokkie, iets wat ik lange tijd niet wist. Totdat je een echte Italiaanse het hoort roepen. 

Gnocchi is heel veelzijdig, omdat je de pastasoort niet alleen hoeft te koken, je kunt het ook heel makkelijk bereiden door de oven het werk te laten doen. Maar let op! Het is geen pasta zoals je gewend bent. De pasta bestaat namelijk uit tarwemeel en aardappelen. 

Aan de textuur moet je dus even wennen, maar ik verzeker je hierna wil je het veel vaker. 

Daarom heb ik nu een gnocchi ovenschotel ontwikkeld die binnen 30 minuten op tafel staat. Een kleine disclaimer; wel als je kant en klare tomatensaus of de tijd die je nodig hebt voor het maken van eigen tomatensaus eraf haalt. Uiteraard leg ik uit hoe je de lekkerste tomatensaus zelf maakt. Hoef je trouwens maar heel weinig voor te doen. 

Deze pasta bestaat dus niet alleen uit gnocchi, maar ook uit tomatensaus met kruiden, courgette en aubergine. Een pasta voor groente! 

En voor echte kaasliefhebbers onderons de pasta is gemengd met geitenkaas en afgetopt met mozzarella. Zo krijg je die heerlijke draden van de kaas, waar ik onwijs fan van ben!

Gnocchi uit de oven met groente en kaas

Gnocchi ovenschotel met groente en kaas

Gnocchi uit de oven met een romige saus van tomaat, courgette, aubergine, geitenkaas en mozzarella.
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg gnocchi
  • 8 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 125 g geitenkaas in stukjes
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 200 ml kookroom light
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 °C grill stand
  • We beginnen met de tomatensaus. Deze kan vers gemaakt worden of kant en klaar uit de winkel komen. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de ui ook in grote stukken
  • Veog de kruiden en olijfolie toe en meng goed door elkaar. Rooster de tomaten en ui nu voor 20 minuten in de oven.
  • Ruikt de keuken lekker en zijn de tomaten gegrilld. Pureer dan de tomaten in een maatbeker tot een gladde saus. Voeg de room toe en meng goed door elkaar en zet even opzij.
  • Verwarm de oven intussen op 200 °C hete lucht.
  • Verhit een pan met een beetje olie op het vuur en bak kort de gnocchis. Snijd ondertussen de courgette en aubergine en voeg deze ook toe aan de pan. Bak totdat de groente voor het grootste gedeelte geslonken is.
  • Voeg nu de gnocchi en tomatensaus bij elkaar in een grote ovenschaal en meng hier de geitenkaas doorheen. Strooi als laatste de mozzarella over de ovenschotel heen en bak de gnocchi voor 15 minuten in de oven.
Trefwoord aubergine, courgette, gegrilde groenten, geitenkaas, gnocchi, gnocchi uit de oven, mozzarella, ovenschotel, Tomaten, tomatensaus, vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept